Foto: LETA

Augstākās tiesa (AT), izskatot Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokurora Alēna Mickeviča kasācijas protestu, atcēlusi nosacītas notiesāšanas piemērošanu personai, kas apsūdzēta par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, liecina Ģenerālprokuratūras informācija.

Lieta nodota jaunai izskatīšanai apelācijas instances tiesā.

Saskaņā ar apsūdzību persona laikā no 2007. gada aprīļa līdz 2007. gada decembrim bija kāda uzņēmuma prokūrists ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību vienpersoniski. Apsūdzētais apzināti sniedzis nepatiesu informāciju PVN deklarācijās un to pielikumos, nepamatoti iekļāvis priekšnodokļa sastāvā PVN summas par darījumiem, kuri faktiski nav notikuši. Tāpat apsūdzētais pieļāvis grāmatvedības kārtošanas noteikumu pārkāpumus, nodokļa atvieglojuma vai atlaides nelikumīgu piemērošanu.

Rezultātā uzņēmums samazinājis budžetā maksājamo PVN summu un izvairījies no nodokļu nomaksas, nodarot valstij gandrīz 269 199 eiro zaudējumus.

Kurzemes apgabaltiesa iepriekš personu bija sodījusi uz vienu gadu un diviem mēnešiem, nosakot sodu nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem. Tiesa valsts labā piedzinusi arī nodarīto kaitējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!