Foto: DELFI

Zemgales rajona tiesa Tukumā atcēlusi Rīgas pašvaldības policijas (RPP) piemēroto 350 eiro sodu kādam vīrietim, kurš šī gada 9. maijā atradās pie pieminekļa Uzvaras parkā un atteicās pakļauties policijas darbinieku prasībām novilkt virsjaku, uz kuras bija Krievijas ģerbonis un uzraksts "Rossija", teikts "Delfi" rīcībā esošajā tiesas spriedumā.

Spriedumā norādīts, ka 9. maijā pie pieminekļa Uzvaras parkā, laikā, kad tur norisinājās masu pasākums, RPP amatpersonas apturēja kādu vīrieti, kuram mugurā bija jaka ar Krievijas ģerboni, kā arī uzrakstu "Rossija".

Policisti uzskatīja, ka, valkājot šo jaku, vīrietis pārkāpis Administratīvo sodu likuma normas, kas aizliedz militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā, izņemot gadījumus, kad nav mērķa šos noziegumus attaisnot vai slavināt. 350 eiro jeb 70 naudas vienības ir bargākais sods, ko iespējams piemērot par šādu pārkāpumu.

Sodītais vīrietis tiesai skaidrojis, ka viņam neesot zināma tāda Latvijas likumu norma, kas liegtu valkāt apģērbu ar Krievijas ģerboni.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!