Foto: DELFI

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien atcēla Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu, ar kuru kādai KNAB Sevišķās lietvedības darbiniecei piemērots disciplinārsods rājiens.

Tiesā skaidroja, ka motivēts spriedums būs pieejams 17.decembrī un tad to 20 dienu laikā KNAB varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Lietu skatīja aiz slēgtām durvīm. Lietā kā trešā persona darbinieces pusē piedalījās KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrība, kura uzskata, ka piemērotais disciplinārsods nav tiesiski pamatots.

Konkrētā darbiniece ir viena no KNAB strādājošajiem, kas tiesājas pret KNAB par disciplinārsodiem un citiem KNAB lēmumiem. Visvairāk prasību tiesā iesniegušas KNAB amatpersonas Ilze Draveniece un Juta Strīķe.

Piemēram, Rīgas apgabaltiesa novembra beigās nolēma no KNAB piedzīt vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavēšanu 35 543 eiro apmērā par labu Draveniecei viņas prasībā pret KNAB par atjaunošanu amatā. Pilnais Rīgas apgabaltiesas spriedums būs pieejams 7.decembrī, un pēc tā izvērtēšanas KNAB lems par turpmāko rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!