Foto: LETA
Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa trešdien apmierināja prokurora lūgumu par drošības līdzekļa maiņu un lēma nacionālboļševiku aktīvistu Benesu Aijo izsludināt meklēšanā, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Iepriekš piemērotais drošības līdzeklis – policijas uzraudzība – tika mainīts pret apcietinājumu.

Līdz ar to tiesvedība krimināllietā, kurā Aijo ir apsūdzēts par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu, tiek apturēta līdz brīdim, kad Aijo tiks atrasts.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa trešdien lēma bez nacionālboļševiku aktīvista Benesa Aijo klātbūtnes nesākt pēc būtības skatīt krimināllietu, kurā viņš apsūdzēts par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu, likvidēt Latvijas valstisko neatkarību nolūkā iekļaut Latviju vienotā valstiskā veidojumā ar kādu citu valsti un graut Latvijas teritoriālo vienotību.

Apsūdzētā Aijo aizstāve Imma Jansone pieteica lūgumu lietu skatīt bez Aijo klātbūtnes. Viņa norādīja, ka tas ir iespējams, jo ir zināma pašreizējā apsūdzētā atrašanās vieta, kā arī iemesli, kāpēc viņš uz sēdi nav ieradies. Savukārt prokurors norādīja, ka lietu sākt skatīt bez apsūdzētā šajā gadījumā nevar.

Jau ziņots, ka vēl nesen publiskā paziņojumā medijiem Aijo solīja atgriezties Latvijā, lai stātos tiesas priekšā. Paziņojumā nacionālboļševiku aktīvists skaidroja, ka ir pievienojies tā dēvētajai Luhanskas tautas republikas armijai Ukrainā, kuras sastāvā viņš cīnoties pret "algotņiem no Kijevas huntas un NATO".

Tāpat jau ziņots, ka pagājušā gada 30.decembrī Valsts policija konstatēja, ka Aijo pārkāpis policijas uzraudzības noteikumus, nakts laikā neatrodoties savā dzīvesvietā Rēzeknē, un par to informēja Rīgas pilsētas Centra rajona tiesu turpmākai lēmuma pieņemšanai.

Laikraksts "Vesti" vēstījis, ka Aijo pametis Latviju un uz gadu noslēdzis līgumu ar pašpasludinātās "Luhanskas Tautas Republikas" separātistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!