Foto: LETA

Tiesā nonākusi krimināllieta divu fizisku personu apsūdzībā un piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskai personai saistībā ar strādnieka bojāeju kritiena rezultātā no Finanšu ministrijas (FM) ēkas jumta, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu divu personu apsūdzībā par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, kā rezultātā no ēkas jumta nokrita un bojā gāja strādnieks.

Saskaņā ar apsūdzību viena apsūdzētā persona, būdama kāda SIA vadītājs, un otra apsūdzētā persona, būdama SIA tehniskais direktors, nolēma nelegāli, nenoslēdzot darba līgumu, nodarbināt cietušo personu objektā Smilšu ielā 1, Rīgā, jumta seguma nomaiņas darbos. Cietušais darba tiesisko attiecību slēpšanas nolūkā netika iepazīstināts ar informāciju par darba drošību, netika nodrošināts ar atbilstošiem individuālajiem un kolektīvajiem aizsardzības līdzekļiem darba veikšanai augstumā.

Abas apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 146. panta otrās daļas.

Apsūdzētie savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.

Krimināllieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Krimināllikuma 146. pants kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Ņemot vērā, ka noziedzīgs nodarījums izdarīts juridiskās personas interesēs, prokurors šajā krimināllietā pieņēmis arī lēmumu par procesa par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai nodošanu tiesai.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pērnā gada novembrī, veicot FM ēkas jumta nomaiņas darbus, ko organizē ēkas apsaimniekotājs VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), notika negadījums – viens no darbu veicējiem ir nokritis no jumta un gājis bojā. Apsaimniekotājs šim darbam ir piesaistījis personu apvienību "Delta Construction" un "STM Latvia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!