Foto: Pixabay
Rietumzemgales prokuratūra tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par to, ka, būdams uzņēmuma vadītājs, pārkāpis normatīvos aktus par darba drošības jautājumiem, kura dēļ miris kāds uzņēmuma darbinieks, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.

Pērn 18. jūnijā apsūdzētais, būdams kāda uzņēmuma valdes loceklis, kas atbild par darba aizsardzības noteikumu ievērošanu, neskatoties uz to, ka viņam nebija attiecīgās izglītības darba aizsardzībā un pilnvaru, instruēja uzņēmumā ieradušos personu darba aizsardzībā, iepazīstināja viņu ar darba vidi un tajā esošajiem riska faktoriem.

Pēc dažām dienām, 21. jūnija rītā, jaunais darbinieks ieradās uzņēmuma ražotnē, kur bez darba līguma uzsāka darbu pie alus izgatavošanas – vārīšanas.

Cietušais nebija pietiekami instruēts darba aizsardzību reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanā un no apsūdzētā puses nodrošināts ar individuālajiem darba aizsardzības līdzekļiem – karstumizturīgu garu priekšautu, sejas aizsargmasku, gumijas zābakiem, kā rezultātā alus vārīšanas procesa laikā guva termiskus kakla, ķermeņa un ekstremitāšu apdegumus. No gūtajiem apdegumiem cietušajam radās komplikācijas, kas pēc sava rakstura kopumā pieskaitāmas smagiem miesas bojājumiem. Nākamajā mēnesī, 5. jūlijā, stacionārā vīrietis nomira.

Īstenojot savas tiesības, apsūdzētais liecības nesniedza, attieksmi pret notikušo nepauda un norādīja, ka nepiekrīt pierādījumu pārbaudes neizdarīšanai tiesā.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!