Foto: Valsts policija
Prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā kāds vīrietis saukts pie kriminālatbildības par to, ka viņš iegādājās un glabāja realizācijas nolūkā amfetamīnu lielā apmērā, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais realizācijas nolūkā neatļauti iegādājās un pie sevis glabāja vairāk nekā piecus gramus vielas, kas satur aizliegtu sevišķi bīstamu narkotiskām vielām pielīdzinātu psihotropu vielu - 1,6609 gramus amfetamīna.

Daļu no minētās vielas apsūdzētais realizēja pērnā gada 8. augustā. Mantkārīgu motīvu vadīts, par 60 eiro atlīdzību, pērnā gada 14. augustā apsūdzētais kādai personai neatļauti realizēja pārējo pie sevis glabāto vielu.

Savukārt nākamajā dienā apsūdzētā persona neatļauti iegādājās un glabāja vairāk nekā astoņus gramus vielas, kas satur 3,5082 gramus amfetamīna.

Minēto vielu apsūdzētais par 30 eiro realizēja speciālā izmeklēšanas eksperimenta veicējam, pēc kā apsūdzētā persona tika aizturēta.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai. Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!