Foto: LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien noraidīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieces Jutas Strīķes prasību par viņai piemēroto disciplinārsodu - rājienu, informēja Strīķes advokāte Ilona Jirgena.

Advokāte gan norādīja, ka "mēs esam absolūtā šokā", uzsverot, ka spriedums noteikti tiks pārsūdzēts.

Pilns spriedums būs pieejams 30. maijā, kad to varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Šajā lietā 2014. gadā tika apturēta tiesvedība, jo bija nepieciešams sagaidīt pilnu spriedumu KNAB darbinieces Ilzes Dravenieces lietā par disciplinārsodu - algas samazinājumu.

Kā ziņots, patlaban starp Strīķi un KNAB norit vairākas tiesvedības. Rīgas apgabaltiesa patlaban skata Strīķes prasību pret biroju par pazemināšanu amatā.

Iepriekš Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pirmajā instancē daļēji apmierināja Strīķes prasību pret KNAB, bet birojs šo spriedumu pārsūdzēja. Pirmās instances tiesa KNAB iesniegto apelācijas sūdzību pieņēma un to kopā ar civillietu nosūtīja izskatīšanai Rīgas apgabaltiesai.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks atbrīvoja Strīķi no biroja priekšnieka vietnieka amata, taču tiesa šo lēmumu atcēla. Streļčenoks 2014. gada 11. jūlijā parakstīja rīkojumu par toreizējās savas vietnieces disciplinārsodīšanu un nolēma viņu pazemināt amatā par juristi uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 2014. gada 21. jūliju.

2015. gada februārī KNAB lūdza biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrībai vērtēt iespējamos Strīķes darba pārkāpumus un sniegt arodbiedrības piekrišanu izbeigt darba tiesiskās attiecības starp KNAB un Strīķi. Arodbiedrība šādam lūgumam nepiekrita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!