Foto: Shutterstock
Trešdien Valkas rajona tiesa par suņa nežēlīgu nogalināšanu notiesāja Strenču novada kultūras darbinieci Artu Šomasi, piespriežot viņai 200 stundu piespiedu darbu, vēsta portāls "Ziemeļlatvija.lv".

Aktīvā kultūras darbiniece Arta Šomase uz apsūdzēto sola sēdās par suņa noslīcināšanu aizvadītā gada rudenī. Viņa savu vainu vaļsirdīgi atzina, izdarīto nožēloja. Tiesa vainīgajai personai piesprieda 200 stundas piespiedu darbu sabiedrības labā bez atlīdzības.

Valkas rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Nataļja Oskina portālam "Delfi" sacīja, ka saskaņā ar Šomases tiesai skaidroto viņa atbrīvojusies no suņa, jo tas bijis nepaklausīgs un sagādājis problēmas. Sieviete izdarīto nožēlojot un solījusi vairs tā nerīkoties.

Spriedumu iespējams pārsūdzēt desmit dienu laikā. Ja šī iespēja netiks izmantota, tad spriedums stāsies spēkā 17.janvārī. Pēc sprieduma spēkā stāšanās personai desmit dienu laikā jāvēršas Valsts probācijas dienestā Valkā, kur lems par tiesas piespriestajiem piespiedu darbiem, kas būs veicami bez atlīdzības no pamatdarba brīvajā laikā.

Jau vēstīts, ka novembra beigās Jērcēnu pagastā kādā grāvī, jaucot bebru uzbūvētu dambi un nolaižot ūdeni, ne pārāk dziļās ūdenskrātuves dibenā vietējais mednieks Jānis Ence ieraudzījis beigtu takša šķirnes kucīti ar sasietām kājām, kam klāt bijis piesiets maiss ar palielu akmeni. Viņš ziņojis pašvaldības policijai, kas savukārt lietu tālāk nodeva Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldei.

Valkas rajona prokuratūra uzrādīja apsūdzību vienai personai par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem par novembra beigās notikušās folkloristei un kultūras darbiniecei Artai Šomasei piederošās takšu šķirnes kucītes nogalināšanu. Prokuratūra tobrīd norādīja, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Laikraksts "Diena" un vietējais laikraksts "Ziemeļlatvija" iepriekš vēstīja, ka aizdomās par suņa nogalināšanu turētā kultūras darbiniece un folkloriste Šomase, iespējams, pēc kucītes līķa atrašanas esot pati devusies uz policiju atzīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!