Augstākā tiesa ceturtdien par diviem gadiem samazināja sodu laupītājam un slepkavam no Liepājas Rinholdam Gruntiņam, kuram tagad 16 gadu vietā ieslodzījumā būs jāpavada 14.
Otram krimināllietā notiesātajam Maksimam Poļakovam sodu nesamazināja, viņam cietumā jāpavada 10,5 gadi, bet trešais Vadims Kosinovs bija piedalījies tikai vienā laupīšanas epizodē un saņēmis nosacītu sodu.

Sods tika samazināts tādēļ, ka Gruntiņam, kaut arī viņš bijis divas reizes iepriekš tiesāts, sodāmība bijusi dzēsta. Tādējādi viņš uzskatāms par nesodītu, kas nebija ņemts vērā pirmās instances spriedumā.

Gruntiņš notiesāts par to, ka 1999.gada februārī Liepājā nositis kāda metāla uzpirkšanas punkta sargu, kuru pēc tam aplaupījis. Sargs nosists ar metāla automašīnas detaļu naktī, kad iemidzis gulējis mājiņā. Pēc pieciem sešiem sitieniem pa galvu un seju viņš notikuma vietā miris, pēc kā no viņa paņemts mobilais tālrunis, pulkstenis un citas mantas.

Turklāt Gruntiņš grupā ar Poļakovu 1998.gada decembrī un 1999.gada februārī izdarījis vairākus laupīšanas uzbrukumus Liepājas rajonā, uzbrūkot lauku mājām, pielietojot vardarbību un ar draudiem un sišanu atņemot cilvēkiem viņu mantu. Divas reizes viņi uzbrukuši kādai 1914.gadā dzimušai sievietei, kuru iekaustot un piedraudot ieguvuši no viņas vairākus simtus latu, kā arī nolaupījuši automašīnu "Ford Fiesta".

Iepriekšējo spriedumu laupītājiem nolasīja Kurzemes apgabaltiesā 1999.gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!