Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa trešdien pulksten 10 turpinās iztiesāt krimināllietu, kurā uz apsūdzēto sola aizdomās par krāpšanu lielā apmērā sēdies uzņēmējs, bijušais Jūrmalas pilsētas domes deputāts Māris Dzenītis.

Lietā turpinās nopratināt lieciniekus.

Lietā uz apsūdzēto sola aizdomās par krāpšanu lielā apmērā sēdies uzņēmējs, bijušais Jūrmalas pilsētas domes deputāts Dzenītis. Daļa apsūdzības epizožu ir saistītas ar kādreiz plaši izskanējušo projektu "Kāpa" Jūrmalā, kur tika solīts izveidot vissezonas slēpošanas trasi. Par cietušajiem šajā procesā ir atzīti mecenāti Teterevi.

Līdz ar Dzenīti šajā lietā apsūdzēts arī Gints Lazdiņš, pret kuru tiesu lietvedībā ir arī lietas ar apsūdzībām par vecu un nevarīgu cilvēku apkrāpšanu, kā arī Kristaps Grantskalns.

Visi trīs vīrieši apsūdzēti pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas - par krāpšanu lielā apmērā vai gadījumā, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Viena no apsūdzības epizodēm, kas ir inkriminēta Dzenītim, ir saistīta ar kādreiz plaši izskanējušo projektu "Kāpa", atzina Dzenītis. Viņš norādīja, ka savu vainu inkriminētajā noziegumā neatzīst. Tāpat Dzenītis atgādināja, ka 2011.gadā civillietā par šo projektu tika panākts mierizlīgums.

Kopumā krimināllietā ir četras epizodes par četriem projektiem, kuru kopējā summa ir aptuveni 60 miljoni eiro. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, viena no epizodēm ir saistīta ar darījumu par zemes gabalu ar nosaukumu "Laveru ezers" Carnikavas pagastā. Otrajā epizodē darbojošās personas ir Lazdiņš un Edgars Juhnevičs, kuri pārdeva sev piederošās zemesgabala Jūrmalā, Tallinas ielā, daļas Inārai Teterevai.

Trešajā epizodē runa ir par zemesgabalu Rīgā, Miglas ielā, kas pārdots Borisam Teterevam. Attiecīgi ceturtajā epizodē runa ir par "Kāpu" projektu. Visos šajos gadījumos ir iesaistīta Jeļena Lapsa, kas it kā darbojusies kā Teterevu pilnvarotā, bet darījumi notikuši bez cietušo ziņas.

Lazdiņa aizstāvis Viktors Tihonovs iepriekš uzsvēra, ka viņa klients kategoriski neatzīst savu vainu. Pats Lazdiņš pauda viedokli, ka "šī ir pasūtījuma krimināllieta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!