Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības "Rīgas satiksme" nu jau bijušo valdes priekšsēdētāju Leonu Bemhenu (attēlā centrā), ziņo Latvijas Televīzija (LTV). Viņam tiek lūgts piemērot bargāko drošības līdzekli – apcietinājumu, noskaidroja portāls "Delfi". Tiesas sēde piektdienas vakarā ilgst jau ceturto stundu.

Kā novēroja portāls "Delfi", piektdien pēc pulksten 16 maskās tērpti KNAB vīri Bemhenu nogādāja tiesā. Pa ceļam no KNAB auto uz tiesas sēžu zāli viņš uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja.

Uz tiesas sēdi ieradās arī advokāts Varis Klotiņš, bet arī viņš uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, vien noteica: "Komentāru nebūs".

KNAB portālam "Delfi" apstiprināja, ka šī kriminālprocesa ietvaros birojs aizturējis vēl vienu personu. Patlaban nekādus sīkākus komentārus KNAB nesniedz.

Savukārt "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis portālam "Delfi" pastāstīja, ka piektdienas rītā Bemhens ieradies uzņēmumā, lai no sava bijušā biroja paņemtu mantas. Tālākās viņa gaitas uzņēmumam nav zināmas.

Arī uzņēmuma pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss, vaicāts, vai KNAB viņam ir sniedzis jebkādu informāciju par uzņēmuma bijušo valdi vai kādām darbībām pret to, portālam "Delfi" atbildēja noliedzoši.

Jau ziņots, ka KNAB novembrī sāka kriminālprocesu saistībā ar saistībā ar "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem. Otrdien KNAB veica procesuālās darbības, tostarp vairāk nekā 30 kratīšanas. Kriminālprocesā aizturētas kopumā astoņas personas – sešas Latvijā, bet divas Polijā.

Aizturētās personas ir uzņēmējs Māris Martinsons, "Rīgas satiksmes" Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktors Igors Volkinšteins, Čehijas uzņēmuma "Škoda Transportation" komercdirektors Vladislavs Kozaks, SIA "Alkom-Trans" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Krjačeks, uzņēmuma "Tram Servis Riga" valdes locekle Elīna Kokina un viņas biznesa partneris Edgars Teterovskis.

Ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis piemērots vien Kokinai, pārējiem piemērots apcietinājums.

Trešdien preses paziņojumu izplatīja arī Polijas pretkorupcijas dienests (CBA), informējot, ka Polijas dienesta un Latvijas KNAB kopīgas starptautiskas izmeklēšanas laikā Rīgā aizturēti cilvēki, kas palīdzējuši slēpt kukuli 800 000 eiro apmērā.

Rīgā KNAB aizturējis cilvēkus, kas palīdzējuši slēpt kukuli 800 000 eiro apmērā saistībā ar teju 200 autobusu un trolejbusu piegādi Rīgai. Konkursus 2013.-2016.gadā organizēja "Rīgas satiksme", ziņoja Polijas dienests.

KNAB gan precizēja, ka birojā sāktais kriminālprocess par "Rīgas satiksmes" iepirkumiem un Polijas pretkorupcijas dienesta kriminālprocess ir divi atšķirīgi kriminālprocesi, kurus saista tikai izmeklēšanā iesaistītās personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!