Foto: LETA
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa turpinās iztiesāt krimināllietu, kurā par naudas izspiešanu no ilggadējā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un pašreiz atstādinātā Finanšu ministrijas darbinieka Vladimira Vaškeviča šķirtās sievas Ināras Vilkastes apsūdzēts uzņēmējs Raimonds Štālbergs.

Kriminālprocesu tiesa skata aiz slēgtām durvīm. Štālbergs apsūdzēts par izspiešanu, piedraudot ar vardarbību, draudot izpaust apkaunojošas ziņas par cietušo. Apsūdzētais savu vainu neatzīst.

Štālbergu aizturēja 2006.gada 15.novembrī. Sākotnēji viņš bija apcietināts, bet vēlāk pret drošības naudu atbrīvots.
Lietā par cietušo atzīta ne tikai Vilkastei, bet arī AS "SEB banka". Prokuratūra par 7,7 miljonu eiro (5,27 miljonu latu) izspiešanu no Vilkastes apsūdzētajam Štālbergam pārmet arī draudēšanu ar vardarbību, apkaunojošu ziņu izplatīšanu un līguma nolaupīšanu "SEB bankai".

Apsūdzība liecina, ka līdz 2006.gada 21.septembrim Štālbergs ar vēl kādas personas palīdzību izgatavojis erotiska un pornogrāfiska rakstura bildes ar cietušās radinieku attēliem un 21.septembrī ar tās pašas personas palīdzību bildes izplatījis caur internetu gan Vilkastei, gan viņas tuviniekiem un trešajām personām, teikts lēmumā.

Ar šādām metodēm Štālbergs panācis, ka Vilkaste piekrīt izbeigt jebkādas attiecības ar viņu un izmaksā vienu miljonu eiro (702 800 latu), kā arī dzēš Štālberga parādus - 558 000 eiro (385 850 latus). Kad Vilkaste sapratusi pret viņu un tuviniekiem vērsto draudu nopietnību, viņa nav vēlējusies, ka šāda situācija turpinās, un piekritusi naudas izmaksāšanai, secināms no lēmuma teksta.

Nauda - viens miljons eiro - pārskaitīta 2006.gada 13.oktobrī. Pārskaitījums noformēts kā SIA "Juhans" kapitāla daļu pirkšanas līgums. Vienlaikus dzēsts arī Štālberga parāds pret Vilkasti - 558 000 eiro. Saskaņā ar apsūdzību Štālbergs esot rupinājis naudas izspiešanu arī pēc šīs naudas saņemšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!