Foto: LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 23.jūlijā turpinās administratīvās pārkāpuma lietas par publicista Lato Lapsas nepakļaušanos Drošības policijai (DP) izskatīšanu, otrdien pastāstīja Lapsa.

Tiesas sēdē iepriekš Lapsa tiesai izteica lūgumu par vairāku liecinieku uzaicināšanu. Viņš skaidroja, ka uz 23.jūlija tiesas sēdi tiesa liecinieka statusā aicinās trīs DP darbiniekus. Tāpat plānots, ka nākamajā tiesas sēdē piedalīsies Lapsas aizstāve.

Iepriekš Lapsa skaidroja, ka administratīvā pārkāpuma protokolā norādīts, ka viņš ļaunprātīgi nepakļāvās policijas darbinieku prasībām, kad tā pildīja dienesta pienākumus, ignorēja policijas darbinieku rīkojumu - pārtraukt slēpta audioieraksta veikšanu DP telpās.

Lapsa piebilda, ka viņš tam nepiekrīt, jo nav veicis prettiesiskas darbības. Viņš uzskata, ka pretlikumīga šajā gadījumā bija DP darbinieka rīcība. Uz DP Lapsa bija devies, lai nodotu iesniegumu DP priekšniekam Normundam Mežvietam. Viņš uzskata, ka policija veikusi viņa pamattiesību aizskārumu, kavējot veikt filmēšanu sabiedriskā vietā Rīgā, Ērgļu ielā.

DP informēja, ka Lapsa šā gada 29.aprīlī aizturēts, jo "viņš nepakļāvās likumīgām DP amatpersonu prasībām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!