Foto: PantherMedia/Scanpix
Rīgas apgabaltiesa ceturtdien vēl sīkāk sadalīja vienu no vairākām Vecrīgas grautiņu krimināllietām, aģentūra BNS noskaidroja tiesā.

Sākotnēji šajā lietā apsūdzēti 20 vīrieši, taču tiesa nolēma piecu uz tiesu neieradušos lietas izdalīt atsevišķā procesā. Starp palikušajiem 15 ir arī apsūdzētais, kurš atrodas ieslodzījumā Brazīlijā, taču tiesa nolēma, ka viņa lietu var skatīt, arī tam klāt neesot.

15 apsūdzēto lietu tiesa skatīs 15.oktobrī.

Jau ziņots, ka sākotnēji 68 apsūdzētie tiesai bija nodoti vienā lielā lietā, taču līdz pat maijam tiesa lietu ir sadalījusi vairākos atsevišķos procesos ar dažādu apsūdzēto skaitu. Pēc lielās lietas nonākšanas tiesā prokuratūra nodeva tiesai vēl vienu krimināllietu, kurā apsūdzēti divi vīrieši.

Vīrieši apsūdzēti par aktīvu piedalīšanos masu nekārtībās, kas saistītas ar grautiņiem, postījumiem, dedzināšanu, mantas iznīcināšanu vai vardarbību pret personu, vai pretošanos varas pārstāvjiem.

2009.gada 13.janvāra vēlā pēcpusdienā Doma laukumā noritēja opozīcijas partijas "Sabiedrība citai politikai" pieteikta protesta akcija, kurā dalību bija pieteikušas vairāk nekā 20 sabiedriskās organizācijas un partijas, kopumā pulcējot aptuveni 10 tūkstošus iedzīvotāju.

Lai arī mītiņš noritēja bez lieliem starpgadījumiem un incidentiem, pēc tā beigām apmēram tūkstotis demonstrantu devās uz Saeimas namu, kur daudzi izsita parlamenta ēkai stiklus, demolēja likumsargu automašīnas un apmētāja kārtības sargus ar dažādiem priekšmetiem, tostarp bruģi, pudelēm un citām drazām. Cieta policijas transports, kā arī vairākas ēkas un veikali Vecrīgā. Traumas guva gan policisti un karavīri, gan grautiņa dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!