Foto: Shutterstock

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra piektdien nodevusi tiesai krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazu bērnu, informē Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Saskaņā ar apsūdzību abi bērna mocīšanā vainotie sāka kopdzīvi no 2011.gada februāra.

Uzskatot, ka rīkojas audzināšanas nolūkos, bērns tika sists pa galvu, ķermeni un ekstremitātēm, nodarot viņam ciešanas un miesas bojājumus. Tāpat apsūdzētie arī lika bērnam stāvēt kaktā, speciāli izslēdzot gaismu telpā, un ilgstoši turēja ieslēgtu starp durvīm, ar to nodarot cietušajam psihiskas ciešanas.

Tā tas vilkās līdz pērnā gada 18.maijam, kad apsūdzētie bērnu piekāva tā, ka nodarīja dzīvībai bīstamus miesas bojājumus, turklāt mazgadīgais atradās bezpalīdzības stāvoklī.

Prokuratūra norāda, ka ar šādām darbībām tika rupji ignorētas vispārpieņemtās morāles normas un rupji pārkāptas Bērnu tiesību aizsardzības likumu normas, kuras aizliedz izturēties pret bērniem cietsirdīgi, aizliedz viņus mocīt un fiziski sodīt.

Vienlaikus prokuratūra uzsver, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!