Foto: LETA
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā četras personas apsūdzētas par automašīnas aizdedzināšanu. Viens no apsūdzētajiem uzkūdījis, viens organizēja, bet divi reāli sabojājuši automašīnu Rīgā, Ūnijas ielā, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību viens no vīriešiem aiz dusmām un atriebības par iepriekš notikušu konfliktu ceļu satiksmē, nolēmis organizēt kādas automašīnas "Audi A5" sabojāšanu. 2018. gada jūnijā viņš ticies ar citu apsūdzēto un jautājis, vai viņš vēlas nopelnīt vismaz 200 eiro par kādas automašīnas bojāšanu.

Otrs apsūdzētais norādījis, ka viņš var atrast cilvēku, kas to izdarīs. Viņam tika nodots automašīnas numurs un koordinātes.

Otrs apsūdzētais atradis divas personas, kas 2018. gada 20. jūnija vakarā ieradušās noteiktajā adresē, atradušas automašīnu, nomētājušas to ar akmeņiem un beigās aizdedzinājušas spēkratu. Pēc tam abi apsūdzētie aizmukuši no notikuma vietas.

Kopumā viņi sabojājuši automašīnu 9000 eiro vērtībā.

Par mašīnas bojāšanu personas saņēma 100 eiro.

Divas personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas, viena persona par šī noziedzīga nodarījuma organizēšanu un otra – par uzkūdīšanu.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!