Foto: LETA
Tiesai nodota krimināllieta, kurā divas personas sauktas pie kriminālatbildības par slepkavības mēģinājumu grupā, informē prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina.

Decembra beigās Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par vīrieša tīšas prettiesiskas nonāvēšanas pastiprinošos apstākļos, tas ir, personu grupā, mēģinājumu.

Pagājušā gada 26. janvārī kādā dzīvoklī kopīgas alkoholisko dzērienu lietošanas laikā trīs vīriešu starpā izcēlies konflikts. Viena no personām sākusi otru žņaugt, savukārt cita - izdarīja vairākus sitienus pa seju. Cietušajam sists ar kājām, tostarp arī galvu. Abas personas vienojušās cietušo nogalināt, izmetot ārā pa logu, tomēr vīrietis izdzīvoja.

Pēc tam viena no personām turpinājusi cietušo sist, kā arī ar konservu nazi izdarīja ne mazāk kā 13 dūrienus vēdera un krūškurvja apvidū, kā arī vēlējās noslīcināt mājas tuvumā esošajā ezerā. Tomēr kāds mājas iedzīvotājs to pamanījis, un cietušajam tika sniegta medicīniska palīdzība.

Cietušajam vīrietim konstatēti smagi miesas bojājumi, kas ir dzīvībai bīstami.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!