Foto: stock.xchng
Prokuratūra Rīgas rajona tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par vēderā paslēpta kokaīna kontrabandu apsūdzēts kāds agrāk tiesāts vīrietis, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Vīrietim, kurš mēģināja no Dienvidamerikas caur Romu Latvijā ievest kokaīnu, draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem. Aizdomās turētais vīrietis joprojām ir apcietinājumā.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai, apsūdzētais 2011. gada februārī ieradās Argentīnā, kur mantkārīgā nolūkā iegādājās narkotiskās vielas. Vīrietis, turpinot savas prettiesiskās darbības, norija ar kokaīnu pildītas kapsulas, lai tās slēptā veidā ievestu Latvijā.

4.martā apsūdzētais ieradās starptautiskajā lidostā "Rīga", kur viņam pēc apskates un medicīniskās pārbaudes vēdera dobumā atklāta 61 kapsula ar kokaīnu.

Eksperti secinājuši, ka viela, kas bijusi vīrieša vēderā, ir kokaīns. VID Muitas kriminālpārvaldes eksperti lēš, ka, ņemot vērā vielas koncentrāciju un blīvumu kapsulās, tās cena "melnajā" tirgū varētu svārstīties no 20 000 latu līdz 50 000 latu.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, līdz viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!