Foto: F64
Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai nodota lieta, kurā par kukuļošanu apsūdzēts bijušas prokurors Svens Martinsons, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Laura Pakalne.

Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Arvis Miglāns otrdien, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzinis tos par pietiekamiem, lai uzturētu valsts apsūdzību tiesā.

Lietā pie kriminālatbildības par kukuļošanu, kas notikusi laika posmā no pagājušā gada 19. februāra līdz 4.martam, sauktas četras personas.

Apsūdzība uzrādīta bijušajam Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokuroram Martinsonam. Viņu apsūdz par starpniecības kukuļošanā mēģinājumu, kuru izdarījusi valsts amatpersona un par kukuļa piesavināšanos, kuru izdarījusi valsts amatpersona.

Vēl vienai no personām uzrādīta apsūdzība par kukuļdošana, bet otrai - par kukuļdošanas atbalstīšanu. Savukārt pret vēl vienu personu celta apsūdzība par kukuļa piesavināšanos un starpniecību kukuļošanā.

No 2010.gada 8.novembra Martinsons tika atbrīvots no darba prokuratūrā pēc paša vēlēšanās.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!