Foto: Shutterstock
Prokuratūra nodevusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu, kurā par advokātes Intas Baltiņas nogalināšanu 13 000 eiro dēļ apsūdzētas trīs personas, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Viena persona apsūdzēta par tīšu prettiesisku citas personas nonāvēšanu mantkārīgā nolūkā, otra - par šo darbību atbalstīšanu, bet trešā - par nozieguma pēdu slēpšanu, informēja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Prokuratūra uzskata, ka slepkavības izdarīšanā apsūdzētais vīrietis, kurš bija iepriekš pazīstams ar cietušo, tikšanās laikā uzzināja par viņai līdzi esošu lielu naudas summu, ko cietusī bija plānojusi nodot tālāk citai personai.

Apsūdzētais piedāvāja aizvest cietušo uz viņas plānoto tikšanās vietu, kam cietusī piekrita, nenojaušot par vīrieša patieso nolūku, pēc kā vīrietis sazinājās ar savu bijušo sievu un lūdza viņus aizvest uz vēlamo galamērķi. Pa ceļam apsūdzētais vīrietis piedāvāja iegriezties vienas apsūdzētās personas dzīvesvietā, lai padzertu kafiju. Tur viņš ar savas bijušās sievas līdzdalību noslepkavoja cietušo sievieti ar vairāk nekā desmit naža dūrieniem kakla un krūšu kurvja rajonā.

Pēc sievietes nonāvēšanas apsūdzētais paņēma cietušās naudu, ne mazāk kā 13 000 eiro. Daļu no naudas viņš nodeva savai atbalstītājai.

Lai noslēptu cietušās līķi, apsūdzētais sazinājās ar personu, kura ieradās notikuma vietā un palīdzēja apsūdzētajam nozieguma pēdu slēpšanā.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 15.maijā Rīgas Centra iecirkņa policijas darbinieki saņēma iesniegumu par 1964.gadā dzimušas sievietes pazušanu. Policijas darbinieki noskaidroja, ka pazudusī sieviete ir Inta Baltiņa, kura līdz 2013.gadam bijusi Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas dalībniece.

Sākot notikušā izmeklēšanu, policijai radās aizdomas par noziedzīga nodarījuma pastrādāšanu pret pazudušo Baltiņu, un policija konstatēja, ka 1964.gadā dzimusī sieviete ir nogalināta.

Policija par šo noziegumu aizturēja trīs personas. Aizturētie bija divi 1966.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1962.gadā dzimusi sieviete.

Kā iepriekš pastāstīja Zvērinātu advokātu padomē (ZAP), pret Baltiņu 2013.gada vasarā ZAP ierosināja disciplinārlietu un pieņēma lēmumu par viņas izslēgšanu no Zvērinātu advokātu kolēģijas.

ZAP Disciplinārkolēģijas komisijas priekšsēdētājs zvērināts advokāts Lauris Liepa iepriekš pastāstīja, ka ZAP lēmumu Baltiņa vēlāk pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā, kura to noraidīja. Arī Administratīvās rajona tiesas nolēmums tika pārsūdzēts Administratīvajā apgabaltiesā. Administratīvā apgabaltiesa šo lietu bija paredzējusi skatīt rakstveida procesā 2015.gada 9.aprīlī.

Kā liecina informācija pirmās instances spriedumā, Zvērinātu advokātu padomē bija saņemti personu iesniegumi par Baltiņas rīcību, sniedzot juridisku palīdzību, precīzi un skaidri nevienojoties par atlīdzību, kā arī neiesniedzot apelācijas sūdzību noteiktajā termiņā. Tāpat bija saņemts iesniegums par advokātes rīcību, saņemot pilnvaru par juridiskās palīdzības sniegšanu, bet neierašanos tiesas sēdē. Persona Baltiņai maksājusi, bet neesot saņēmusi maksājumu apliecinošu dokumentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!