Foto: PantherMedia/Scanpix

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par mēģinājumu izkrāpt Eiropas Savienības fondu līdzekļus, informē Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Pakalne.

Personas apsūdzētas par to, ka mēģināja iegūt svešu mantu, izmantojot cietušā uzticību un ar viltu (krāpšana) organizētā grupā un lielā apmērā. Lieta saistīta ar mēģinājumu izkrāpt Eiropas fonda līdzekļus.

Saskaņā ar apsūdzību, 2009.gada 30.jūnijā SIA "NIL Industry" vienas apsūdzētās personas vārdā iesniedza Lauka atbalsta dienesta Zemgales reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē projekta iesniegumu "Kurināmo brikešu ražošanas līnijas iegāde", kas tika realizēts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstības programmas ietvaros. Starp Lauku atbalsta dienesta pārvaldi un uzņēmumu tika noslēgts līgums. Pēc tam trīs personas izveidoja organizēto grupu nolūkā izkrāpt no valsts naudas līdzekļus.

2010.gada 30.jūlijā apsūdzētais Lauka atbalsta dienestā iesniedza maksājuma pieprasījumu un darījuma dokumentus par līguma īstenošanu, apzinoties, ka nav izpildīti līguma nosacījumi un darījums ir veikts izskata pēc, tādejādi apzināti maldinot valsts amatpersonas. Apsūdzētais iesniedza dokumentus, ka iegādājies kurināmo brikešu ražošanas līniju par kopējo summu Ls 243 513.

Turpinot savas noziedzīgas darbības, visi apsūdzētie veikuši savstarpējus naudas pārvedumus izskata pēc, lai radītu Lauka atbalsta dienesta amatpersonām maldīgu priekšstatu par līguma noteiktas iekārtas iegādes apmaksu.

Veicot pārbaudi par līguma nosacījuma izpildi, Lauka atbalsta dienesta amatpersonas atklājuši pārkāpumus.

Abas apsūdzētās personas vainu atzīst. Lieta nosūtīta uz tiesu ar vienošanās par vainas atzīšanu un sodu. Vēl viena persona ir meklēšanā un pret viņu kriminālprocess ir izdalīts.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!