Foto: PantherMedia/Scanpix
Tiesai nodota krimināllieta, kurā par Pļaviņu Romas Katoļu baznīcas prāvesta Ingara Stepkāna piekaušanu un aplaupīšanu apsūdzēti divi vīrieši un viena dāma, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Apsūdzība liecina, ka apsūdzētie sazinājās ar priesteri un pieteica vizīti, lai pārrunātu jautājumus saistībā ar it kā gaidāmajām kristībām. Kad apsūdzētie ieradās, viņi garīdzniekam iesita pa galvu un viņš no saņemtā sitiena nokrita uz grīdas.

Pēc tam apsūdzētie ar elektrības vadu sasēja viņam rokas un kājas, kā arī ar drēbes gabalu aizsēja acis un muti. Apsūdzētie nolaupīja divus portatīvos datorus, mobilo telefonu, maku ar naudu, baznīcas naudu kā arī automašīnu, nodarot mantisko kaitējumu vairāk nekā 7518 eiro apmērā, vēsta prokuratūrā.

Nolaupīto automašīnu apsūdzētie pameta netālu no Jēkabpils un ar taksometru aizbrauca uz Rēzekni, kur arī tika aizturēti.

Abi apsūdzētie vīrieši ir tikuši apsūdzēti arī par citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Savukārt apsūdzētā sieviete pie kriminālatbildības saukta par laupīšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa un par nelikumīgam darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem. Abi vīrieši saukti pie atbildības par nelikumīgu iekļūšanu mājoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu, par laupīšanu un viens no viņiem apsūdzēts arī par zādzību, krāpšanu, piesavināšanos nelielā apmērā. Apsūdzētajiem draud pat brīvības atņemšana.

Apsūdzētajām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Lieta nodota izskatīšanai Aizkraukles rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!