Foto: Shutterstock
15. februārī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu pret personu, kura glabājusi šaujamieroča munīciju bez attiecīgas atļaujas, kā arī neatļauti glabājusi psihotropās vielas realizācijas nolūkā lielā apmērā, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Persona apsūdzēta par psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā. Proti, viņš savā dzīvesvietā neatļauti, tālākas realizācijas nolūkā glabājis apmēram 0,96 gramus amfetamīna un apmēram 1,6 gramus metamfetamīna.

Tāpat apsūdzētais bez attiecīgas atļaujas savā dzīvesvietā glabājis rūpnieciski ražotas, šaušanai derīgas sporta un medību ieroču patronas un Francijā rūpnieciski izgatavotu, šaušanai derīgu artilērijas unitāru patronu, kas ir militāra munīcija. Pagājušā gada maijā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa darbiniekiem veicot izmeklēšanu, cita starpā veicot kratīšanu personas dzīvesvietā, tika atrastas un izņemtas minētās psihotropās vielas un šaujamieroču munīcija.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas un Krimināllikuma 253.1 panta 3. daļas. Par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Savukārt par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu lielā apmērā realizācijas nolūkā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!