Foto: DELFI
Krimināllieta, kurā par dažādu zīmolu rokas pulksteņu pārvadāšanu un glabāšanu, bez muitas iestāžu atļaujas, apsūdzēts kāds vīrietis, nodota tiesai, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis ar avioreisu lidoja no Ženēvas caur Kopenhāgenu uz Rīgu, apzinoties, ka viņa bagāžā atrodas ārpus Eiropas Savienības (ES) prece, kuras glabāšanai un pārvadāšanai nepieciešama muitas iestāžu atļauja.

Neskatoties uz pienākumus deklarēt 28 dažādu zīmolu rokas pulksteņus, apsūdzētais tos nedeklarēja un nesaņēma muitas iestāžu atļauju. Tādējādi apsūdzētais, bez muitas iestāžu atļaujas glabāja un pārvadāja minētos pulksteņus, ārpus ES preci 433 612 eiro vērtībā.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 191. panta trešās daļas par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību glabāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu Latvijas Republikas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ja tas izdarīts lielā apmērā. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!