Tiesai nodota krimināllieta, kurā kukuļošanā tiek vainotas Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesneses Irēna Poļikarpova un Beatrise Tālere, portālu "Delfi" informēja prokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks.
Prokuratūras sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Leja pabeidzis pirmstiesas izmeklēšanu. Lieta nodota Rīgas apgabaltiesai.

Tālerei uzrādīta apsūdzība par atkārtotu kukuļa pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās par noteiktu darbību izdarīšanu kukuļdevēja un kukuļa piedāvātāja, kā arī citu personu interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli, par apzināti nelikumīgu lēmumu gatavošanu, ko izdarījis tiesnesis.

Poļikarpovai uzrādīta apsūdz par kukuļa pieņemšanu, proti, par materiālu vērtību piedāvājuma apzināti prettiesisku pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās par noteiktu darbību izdarīšanu kukuļdevēja un kukuļa piedāvātāja, citu personu interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka abas tiesnese Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) abas tiesnese aizturēja pērn 10.oktobrī. Pēc pāris dienām aizdomās par kukuļdošanu tiesnesēm aizturēta tiesu izpildītāja Raimonda Spore, kā arī divas privātpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!