Ģenerālprokuratūra nodeva Rīgas apgabaltiesai vēl vienu krimināllietu pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu, portālam "Delfi" apstiprināja Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks.
Apsūdzība izvirzīta par četriem pantiem, to vidū par Valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšana ja tās izdarījusi valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli. Krimināllikums paredz par šādu nodarījumu brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat apsūdzības izvirzītas par trīs Latvijas Kriminālkodeksa pantiem.

Pret Aivaru Lembergu ir uzsākti vairāki kriminālprocesi, daļa no kuriem vēl atrodas prokuratūrā, bet daži jau ir nodoti tiesai kriminālprocesos.

Viens ir kriminālprocess, kas no tā dēvētās Ventspils amatpersonu krimināllietas tika izdalīts 2006. gada jūlijā un kurā Lembergam uzrādīta apsūdzība kukuļņemšanā, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā un amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanā. Šī apsūdzība pamatā saistīta ar aizdomām par viņa tiešu saikni ar AS "Kālija parks" Šveicē reģistrēto līdzīpašnieci "Multinord AG".

Citos procesos Lembergs apsūdzēts par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, kas saistīta ar kukuļa izspiešanu, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam sakarā ar dienesta stāvokli ir aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!