Foto: LETA

Šī gada 29. martā Rīgas tiesas apgabala prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu divu personu apsūdzībā par Eiropas Savienības (ES) noteikto sankciju pārkāpšanu. Saskaņā ar apsūdzību abas apsūdzētās personas, divu juridisko personu labā uz sadarbības līgumu pamata, nodrošināja finansējumu kādai (ES) sankciju sarakstā iekļautai personai. Pārkāpjot sankciju aizliegumu, personas rīcībā nonāca vairāk nekā 10 miljoni eiro, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Lai arī prokuratūrā neatklāj iesaistīto personu vārdus, portāls "Delfi" noskaidroja, ka minētajā lietā apsūdzēts SIA "Baltijas mediju alianse" līdzīpašnieks Oļegs Solodovs un viņa kolēģis Marguss Merimā.

Saskaņā ar celto apsūdzību abas apsūdzētās personas, divu juridisko personu labā uz sadarbības līgumu pamata, nodrošināja finansējumu kādai (ES) sankciju sarakstā iekļautai personai. Pārkāpjot sankciju aizliegumu, personas rīcībā nonāca vairāk nekā 10 miljoni eiro. Minētās darbības apsūdzētie veica, lai gūtu peļņu, pārkāpjot ES sankciju režīmu. Kriminālprocesā uzlikts arests mantai vairāk nekā trīs miljonu eiro apmērā.

Prokurors apsūdzētos saucis pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 84. panta pirmās daļas, kā arī pieņēmis lēmumu nodot tiesai procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu divām juridiskajām personām.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

TV3 raidījums "Nekā personīga" gan februārī vēstīja, ka Solodovs nolēmis vienoties ar prokuratūru par sev piemērojamo sodu.

"Lursoft" pieejamā informācija liecina, ka "Baltijas mediju alianse" dibināta 2007. gadā. Uzņēmums 2019. gadā strādāja ar 13 421 988 eiro lielu apgrozījumu un 1 315 930 eiro lielu peļņu. Solodovs šajā uzņēmumā norādīts valdes priekšsēdētājs, kā arī viens no patiesā labuma guvējiem. Solodovam pieder 50% uzņēmuma, bet otri 50% pieder Krievijas pilsonim Alexy Plyasunov.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!