Foto: LETA
Savākti pietiekami pierādījumi, lai tiesai nodotu krimināllietu par krāpšanu Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Laura Pakalne.

Prokurors Māris Leja, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzinis tos par pietiekamiem, lai uzturētu valsts apsūdzību tiesā, un pieņēmis lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai.

Lietā pie kriminālatbildības sauktas astoņas personas, apsūdzības uzrādītas par krāpšanu, kukuļdošanu un kukuļņemšanu. Daži no apsūdzētajiem apsūdzēti pēc vairākiem pantiem, citiem inkriminēts viens pants.

Krimināllietā trīs personas sauktas pie kriminālatbildības par kukuļdošanas un kukuļņemšanas mēģinājumu BKUS amatpersonām par publisko iepirkumu pretendentam labvēlīgu lēmumu pieņemšanu publisko iepirkumu procedūrās, bet četras personas par kukuļdošanu un, kukuļņemšanu Ugunsdrošības uzraudzības un civilās aizsardzības nodaļas vecākajam inspektoram par labvēlīga atzinuma izdošanu par būvobjekta atbilstību ugunsdrošības prasībām.

Neviena no lietā apsūdzētajām personām vainu inkriminētajos noziedzīgajos nodarījumos neatzīst.

Krimināllieta nosūtīta Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesai.
Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Jau vēstīts, ka KNAB 2009. gada 22.oktobrī sāka kriminālprocesu par iespējamiem noziegumiem, kas pastrādāti laikā no 2007. līdz 2009.gadam saistībā ar publiskajiem iepirkumiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vajadzībām.

Kriminālvajāšanu KNAB lūdzis sākt pret desmit cilvēkiem, apsūdzības izvirzītas deviņiem cilvēkiem, no kuriem viens jau ir notiesāts.

Slimnīcas saimniecības direktoram Aivaram Lisenko apsūdzība uzrādīta par krāpšanu un kukuļņemšanu, savukārt slimnīcas iepirkumu komisijas loceklim, slimnīcas valdes loceklim Arnim Kramzakam - par krāpšanu un kukuļņemšanas organizēšanu.

Projektu vadības un attīstības biroja valdes loceklim Raitim Muižniekam apsūdzība uzrādīta par krāpšanu un kukuļņemšanas atbalstīšanu.

Lietas materiāli liecinot, ka vienā epizodē mēģināts izkrāpt 21 tūkstoti latu, otrā epizodē - 33 tūkstošus latu, trešajā epizodē - aptuveni 30 tūkstošus latu, bet ceturtajā epizodē - vairākus simtus latu. Viens no kukuļiem bijis aptuveni 2000 latu liels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!