Foto: LETA

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Pāvels Sondors ceturtdien Zemgales apgabaltiesai nodevis krimināllietu par desmit gadu vecās dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavību, informē Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

Lietā apsūdzības uzrādītas divām personām. Viena no personām saukta pie kriminālatbildības par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavots nepilngadīgais, savukārt otra - par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo, sevišķi smaga nozieguma iepriekš neapsolītu slēpšanu un kapa vai līķa apgānīšanu.

Līdz ar to tiesai nodotas visas no pagājuša gada 23.augustā Zemgales tiesas apgabala prokuratūrā nozagtajām krimināllietām, norāda Pakalne.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Jau vēstīts, ka iepriekš prokuratūra sāka kriminālvajāšanu pret Dobelē traģiski bojā gājušās desmit gadus vecās meitenītes māti un patēvu. Baibai Kozlovskai uzrādīta apsūdzība par slepkavību pastiprinošos apstākļos, savukārt patēvam Andrejam apsūdzība sākotnēji tika celta par nozieguma pēdu iepriekš neapsolītu slēpšanu.

Desmit gadus vecā Diāna Kozlovska no savām mājām Dobelē pazuda 2007.gada augustā. Pēc pāris nedēļām meiteni atrada noslepkavotu. Meitenītes māti un viņas draugu jau toreiz turēja aizdomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!