Foto: LETA
Zemgales tiesas apgabala prokurore Vida Kravcova trešdien tiesai nodevusi krimināllietu pret policistiem - laupītājiem, kuri šā gada janvārī sarīkoja uzbrukumu Jēkabpils spēļu zālei "Fēnikss", kurā gāja bojā viens policists, bet vairāki cilvēki tika ievainoti.

Prokuratūras pārstāve Laura Pakalne portālu "Delfi" informēja, ka kopumā apsūdzība lietā uzrādīta septiņiem cilvēkiem, bet tieši saistībā ar bruņoto laupīšanas uzbrukumu Jēkabpils spēļu zālei "Fēnikss" - piecām personām: bijušajiem policistiem Leonīdam Koņuhovam, Staņislavam Babelim, Arvo Žagaram, kā arī brāļiem Denisam un Pāvelam Hristoforidi.

Bijušajam policijas specvienības "Alfas" darbiniekam Žagaram apsūdzība uzrādīta arī par policista slepkavību, kā arī mēģinājumu noslepkavot otru policistu, bet Deniss Hristoforidi apsūdzēts par policista slepkavības mēģinājumu.

Turklāt apsūdzībā norādīts, ka Žagars, brāļi Hristoforidi un Koņuhovs bez attiecīgas atļaujas iegādājās, glabāja, nēsāja, pārvadāja šaujamieroci un munīciju.

Tāpat lietā apsūdzības uzrādītas Edgaram Paruškinam par laupīšanu, zādzību, mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem, kā arī izspiešanu organizētā grupā, un Staņislavam Berkulam par zādzību lielā apjomā vai organizētā grupā.

Prokuratūra informē, ka apsūdzības celtas ne vien par Jēkabpils laupīšanu, bet arī 2008.gadā un 2010.gadā veiktām zādzībām, 2010.gadā izdarīto svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, 2009.gadā veikto personas sagrābšanu mantkārīgā nolūkā, lietojot vardarbību un draudus, šajā gadā izdarīto izspiešanu, sveša maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu un iznīcināšanu un sveša maksāšanas līdzekļa atkārtotu nelikumīgu izmantošanu un laupīšanu.

Lieta nodota Zemgales apgabaltiesai.

Prokuratūra atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kā ziņots, šā gada 25.janvāra rītā notika bruņota laupīšana spēļu zālē "Fēnikss", kas atrodas Jēkabpilī, A.Pormaļa ielā 53. Laupītāji ievainoja spēļu zāles darbinieku, paņēma sev līdzi vairāk nekā 104 000 latu un devās prom ar automašīnu "Chrysler Voyager".

Noziedzniekus sāka vajāt policisti. Likumsargi viņus iedzina strupceļā. Izcēlās apšaude, kuras laikā gāja bojā Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Znotiņš. Apšaudē tika ievainoti arī divi citi policisti un trīs no pieciem noziedzniekiem, kurus visus piecus drīz pēc tam izdevās aizturēt.

Vēlāk izrādījās, ka četri no pieciem uzbrucējiem paši bijuši policisti. Starp aizturētajiem bija Tukuma policisti brāļi Denis un Pāvels Hristoforidi, patruļpolicijas vienības "Alfa" darbinieki Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs, kā arī privātpersona Staņislavs Babelis. Nākamajā dienā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa visiem pieciem aizturētajiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!