Foto: Shutterstock
Šī gada 21. februārī Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par to, ka pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, vadot transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un atrodoties alkohola ietekmē, kā rezultātā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā cieta trīs personas, no kurām viena vēlāk slimnīcā mira, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Veicot izmeklēšanu, šī gada 11. februārī kriminālprocess tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc diviem Krimināllikuma pantiem – Krimināllikuma 262. panta ceturtās daļas – par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem.

Tāpat arī pēc Krimināllikuma 262.1 panta otrās daļas, proti, par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs, kas izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kura rezultātā cietušajam nodarīts viegls, vidējs vai smags miesas bojājums vai kura rezultātā iestājusies cilvēka nāve. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Savukārt attiecībā pret citām iepriekš minētajā negadījumā iesaistītām personām, no esošā kriminālprocesa tika izdalīti materiāli, katras personas saukšanai pie atbildības. Šajā gadījumā izmeklēšana turpinās un šobrīd plašākus komentārus policija nesniedz.

Valsts policija un Ģenerālprokuratūra izsaka visdziļāko līdzjūtību meitenītes ģimenei un tuviniekiem.

Jau vēstīts, ka 9. janvāra pēcpusdienā Rīgā, A. Saharova ielā, uz regulējamas gājēju pārejas, kāds transportlīdzekļa "Mercedes-Benz" vadītājs uzbrauca trīs gājējām, kuras guva miesas bojājumus un tika nogādātas medicīnas iestādē. Pēc ceļu satiksmes negadījuma transportlīdzekļa vadītājs aizbrauca no negadījuma vietas. Vēlāk 2013. gadā dzimusi meitene no gūtajām traumām slimnīcā mira. Valsts policija par notikušo uzsāka kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!