Foto: F64
Ludzas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par cigarešu kontrabandas ievešanu Latvijā apsūdzētas četras personas, arī valsts amatpersona, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Apsūdzība liecina, ka organizētās grupas dalībnieki sadalīja pienākumus, lai īstenotu cigarešu kontrabandas ievešanu Latvijas teritorijā. Viena no apsūdzētajām personām bija valsts amatpersona, kas, izmantojot savu dienesta stāvokli, apņēmās nodrošināt netraucētu cigarešu pārvietošanu, apejot muitas kontroli.

Saskaņā ar apsūdzību kāda persona Krievijas teritorijā iegādājās 209 000 Baltkrievijas akcīzes markām marķētas cigaretes vairāk nekā 30 541 eiro vērtībā un nodeva tās apsūdzētajām personām. Cigaretes nogādātas līdz vietai Krievijas teritorijā, no kurienes tālāk tās ar laivu pārveda pāri robežupei Latvijas teritorijā.

Trīs apsūdzētie pie kriminālatbildības saukti par kontrabandu, ja tā izdarīta organizētā grupā un lielā apmērā, bet amatpersona - arī par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un neizpaužamu ziņu izpaušanu.

Lieta izskatīšanai nodota Ludzas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!