Foto: LETA
Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par vērienīgām noziedzīgām darbībām vairākos iepirkumos pie kriminālatbildības sauktas septiņas fiziskas personas, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Process ir virzīts arī par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu divām juridiskajām personām.

Septiņas personas sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 320. panta trešās daļas, 318. panta trešā daļas, 20. panta ceturtās daļas un 177. panta trešās daļas, 323. panta pirmās vai otrās daļas, 177. panta trešās daļas.

Atbilstoši krimināllietā celtajām apsūdzībām divas Valsts robežsardzes amatpersonas pieprasīja un pieņēma kukuļus, kā arī atbalstīja krāpšanu, savukārt piecas fiziskas personas, darbojoties juridisko personu interesēs, deva kukuļus Valsts robežsardzes amatpersonām, un izdarīja krāpnieciskas darbības, nodarot valstij mantisku zaudējumu vairāk nekā viena miljona eiro apmērā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Krimināllikuma 320. panta trešā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Krimināllikuma 318. panta trešā daļa soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Savukārt par krāpšanu šī paša likuma 177. panta trešā daļa soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!