Foto: Shutterstock
2022. gada 21. februārī Austrumlatgales prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par izvarošanu un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā pret savu pameitu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, dzīvojot kopīgā saimniecībā ar savas dzīvesbiedres 15 gadus veco meitu, izmantojot to, ka atradās divatā ar viņu un neviens netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, kā arī izmantojot cietušās uzticēšanos viņam kā ģimenes loceklim un cietušās nespēju pretoties viņa veiktajām darbībām nenobriedušās personības un viņa fiziskā pārspēka dēļ, tas ir, viņas bezpalīdzības stāvokli, pielietojot vardarbību un draudus, izvaroja viņu, kā arī apmierināja savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā.

Tādējādi apsūdzētais ar norādītajām darbībām apdraudēja īpaši aizsargājamās nepilngadīgās cietušās meitenes dzimumneaizskaramību un traucēja viņas normālu fizisko un garīgo attīstību, nodarīja viņai fiziskas sāpes, psihiskas ciešanas un morālu aizskārumu, kas izraisīja kaitīgas sekas cietušās psiholoģiskajā stāvoklī.

Prokurors apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 159. panta trešās daļas un 160. panta sestās daļas.

Par izvarošanu Krimināllikums paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!