Foto: AP/Scanpix
Tiesai nodota krimināllieta, kurā agrāk sešas reizes tiesātu vīrieti apsūdz sevišķi cietsirdīgā slepkavībā, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Apsūdzība liecina, ka vīrietis kopā vēl ar divām paziņām lietoja alkoholiskos dzērienus, kad starp apsūdzēto un cietušo izcēlās sadzīviska rakstura strīds.
Apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē un neapmierināts ar cietušā uzvedību, sāka viņu sist. Pēc saņemtajiem sitieniem, cietušais neizrādīja dzīvības pazīmes, un apsūdzētais vīrietis nolēma viņu izvilkt no dzīvokļa laukā, kur ar akmeni vairākas reizes sita pa cietušā galvu, sašķaidot seju un galvas kausu. No gūtajām traumām cietušais nomira.

Šo noziegumu apsūdzētais paveica nedzēstas sodāmības laikā par iepriekš izdarītu slepkavību.

Vīrietis apsūdzēts slepkavībā pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem

Savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā vīrietis neatzina. Šobrīd apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Lieta nodota izskatīšanai Ogres rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!