Foto: stock.xchng

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par slepkavību un līķa apgānīšanu apsūdzētas divas personas – sieviete un vīrietis, portālu "Delfi" informē Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Saskaņā ar celto apsūdzību šie cilvēki kopīgi lietojuši alkoholu, kad viņu starpā radies strīds un viens no apsūdzētajiem - vīrietis - cietušajam nodarīja vieglas pakāpes miesas bojājumus, viņu sitot, bet otrā apsūdzētā persona – sieviete - tīši, nonāvēšanas nolūkā, iedūra cietušajam deviņas reizes ar nazi dzīvībai svarīgos orgānos - kaklā, krūšu kurvī un vēderā -, nodarot cietušajam smagus, dzīvībai bīstamus miesas bojājumus, no kuriem iestājās cietušā nāve.

Pēc tam abi apsūdzētie, darbojoties saskaņoti, aplika cietušo ar lupatām un, aplejot līķi ar viegli uzliesmojošu šķidrumu aizdedzināja to, apgānot cietušā līķi. Bez tam, apsūdzētais vīrietis nolaupīja cietušā mantas un divas pases. Darbojoties saskaņoti, apsūdzētie aizdedzināja māju un aizgāja no slepkavības vietas.

Lieta nodota Rēzeknes tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!