Foto: DELFI
Tiesai nosūtīta krimināllieta, kurā topošais jurists Jānis Gaigals apsūdzēts savas draudzenes, studentes Elīnas Pupiņas slepkavībā, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par slepkavību un zādzība, krāpšana, piesavināšanās nelielā apmērā. Par slepkavību vīrietim draud pat piecpadsmit gadi cietumā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais pērn 15.maijā bija savā faktiskajā dzīvesvietā Rīgā, kur gaidījis atnākam savu draudzeni. Kad dzīvoklī ieradās apsūdzētā vīrieša draudzene, viņu starpā izcēlās sadzīvisks strīds. Apsūdzētais, būdams alkohola reibumā, ar abām rokām satvēra sievietes kaklu un sāka žņaugt, bet pēc tam sievietei vairākas reizes iesita pa galvu. Nodarītie miesas bojājumi bija iemesls sievietes nāvei.

Apsūdzētais savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzīst daļēji un nodarīto nožēlo.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!