Foto: LETA
Tiesai nodota krimināllieta, kurā kāds vīrietis apsūdzēts neatļautā narkotisko un psihotropo vielu iegādē un glabāšanā realizācijas nolūkā lielā apmērā, nelikumīgā alkohola glabāšanā lielā apmērā, šaujamieroču, to munīcijas un sprāgstvielu neatļautā pirkšanā un glabāšanā, kā arī indīgu vielu pirkšanā un glabāšanā bez attiecīgās atļaujas.

Prokuratūrā portālu "Delfi" informēja, ka lieta Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai nodota 25.aprīlī.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai, vīrietis neatļauti realizācijas nolūkā iegādājās un glabāja savā garāžā divus kilogramus metamfetamīnu saturošo vielu un 37 gramus heroīnu saturošo vielu, kā arī nelikumīgi iegādājās vismaz 53 litrus spirtota dzēriena, kuru iepildītu divās 25 litru kannās glabāja garāžā.

Turklāt apsūdzētā persona iegādājās pašrocīgi izgatavotu pusautomātisko šaujamieroci, kas izgatavots, pārveidojot stobru Turcijā rūpnieciski ražotai gāzes – signālpistolei, kas derīga šaušanai, kā arī glabāja vairāk nekā 390 šaujamieroču munīciju. Apsūdzētais arī iegādājās un glabāja divas rokas granātas un vairāk nekā divus litrus indīgu šķidrumu, vēsta prokuratūra.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!