Foto: PantherMedia/Scanpix
Tiesai nodota krimināllieta, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par uzbrukumu policistam aizturēšanas brīdī, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga. Lietā ar prokurori panākta vienošanās par nauda sodu, kas vēl jāapstiprina tiesai.

Apsūdzība liecina, ka policists, pildot dienesta pienākumus, pēc medicīniskās pārbaudes alkohola ietekmes noteikšanai pavadīja apsūdzēto vīrieti uz dienesta automašīnu, lai nogādātu viņu iecirknī un noformētu administratīvā pārkāpuma protokolu.

Apsūdzētais, būdams dusmīgs un agresīvs, uzbruka policistam, draudēja ar fizisku izrēķināšanos un lietoja necenzētus vārdus. Tad apsūdzētais saķēra policista rokas pirkstus un spēcīgi nolieca tos uz leju, nodarot cietušajam vidēja smaguma miesas bojājumus.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu vienošanās procesa kārtībā. Vīrietis apsūdzēts par uzbrukumu policistam, nodarot viņam vidēji smagus miesas bojājumus.

Lieta nosūtīta Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai vienošanās apstiprināšanai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!