Foto: LETA
Tiesai nodota krimināllieta, kurā uzrādītas apsūdzības divām personām par vienu no trim gadījumiem, kad šī gada 5. oktobrī Brīvības bulvārī 36, Rīgā tika bojāta izstādes "Maidana cilvēki" ekspozīcija, portālu "Delfi" informēja Latvijas Republikas Prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas. Tas ir – par rupju sabiedriskās kārtības traucēšanu personu grupā, bojājot mantu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību un bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot organizāciju darbu (huligānisms).

Abas apsūdzētās personas savu vainu tām inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzina. Tāpat personas labprātīgi atlīdzināja izstādes organizatoram nodarīto kaitējumu, pastāstīja prokuratūrā.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likumā noteikto, prokurors un apsūdzētās personas noslēgušas vienošanos par vainas atzīšanu un sodu. Krimināllieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai, noslēgtās vienošanās apstiprināšanai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!