Ziemeļu rajona prokuratūra trešdien nosūtījusi tiesai krimināllietu pret bijušajiem ekonomikas policijas darbiniekiem Normundu Margeviču un Jeļenu Mihailovu saistībā ar kratīšanu Mežaparkā kādas firmas birojā, kad pazuda, iespējams, kontrabandas darījumus apliecinoši dokumenti.
Ziemeļu rajona prokuratūras virsprokurors Dainis Mālmanis informēja, ka lieta nosūtīta Ziemeļu rajona tiesai. Par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu apsūdzētajiem ekspolicistiem atstāts spēkā iepriekšējais drošības līdzeklis - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Jau ziņots, ka Margēvičs un Mihailova apsūdzēti saistībā ar kādu vairāk nekā pirms pusotra gada notikušu gadījumu, kad no Aleksandra Basa uzņēmuma biroja Mežaparkā policijas acu priekšā pazuda ļoti vērtīgi pierādījumi, kas, iespējams, ļautu atklāt daudzus kontrabandas faktus.

Kratīšanu ēkā vadīja Margevičs, bet izmeklēšanas virzītāja bija viņa priekšniece Mihailova. Viņi nolēmuši dokumentus neņemt līdzi uzreiz, bet pa nakti atstāt ēkā. No rīta atklājās, ka no biroja pazuduši dokumenti, kā arī izdzēsta informācija datoros, lai gan pie ēkas dežurēja pašvaldības policisti.

Policija par šo gadījumu sāka izmeklēšanu, taču vēlāk lietu izbeidza nozieguma sastāva trūkuma dēļ. Prokuratūra izmeklēšanu atjaunoja pēc tam, kad saistībā ar gaļas kontrabandas skandālu sāka pārbaudīt agrāk ierosinātās un izbeigtās lietas.

Jāatgādina, ka pērnā gada septembrī pēc nelegālas izcelsmes gaļas atklāšanas kādā saldētavā Mārupes pagastā aizsākās tā saucamais gaļas kontrabandas skandāls.

Saistībā ar gaļas kontrabandu ierosinātas sešas krimināllietas - par amatpersonu atbildību, veicot kratīšanu Mežaparka prospekta birojā, pēc kuras pazuda kontrabandas darījumus apliecinoši dokumenti, pret SIA "Viats" un SIA "Nimar" par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, pret SIA "Nimar" un SIA "Viats" par kontrabandu, kā arī pret SIA "Mufa" par reģistrācijas dokumentu viltošanu.

Bijušais inspektors Margevičs pēc skandāla aizgāja no darba ekonomikas policijā, savukārt Mihailova pašlaik strādā Narkotiku apkarošanas birojā par inspektori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!