Rīgas apgabaltiesa ceturtdien nevarēja apelācijas kārtībā izskatīt krimināllietu par dārgu automašīnu zādzībām, jo uz tiesas sēdi neieradās neviens no četriem tiesājamajiem.
Tiesas rīcībā arī nebija konkrētas informācijas par to, kurā ieslodzījuma vietā šobrīd atrodas lietā apsūdzētais Zurabs Šamugija, tādēļ viņš uz tiesas sēdi nebija konvojēts.

Uz lietas izskatīšanu bija ieradies tikai prokurors Juris Radčenko, kurš tiesai darīja zināmu, ka divi lietā apsūdzētie pērn aizturēti Vācijā aizdomās par automašīnas zādzību. Saskaņā ar Interpola sniegtajām ziņām pierādījumu trūkuma dēļ viņi no apcietinājuma atbrīvoti, taču šo personu atrašanās vieta nav zināma.

Tiesas sēde tika atlikta uz nenoteiktu laiku.

Kā ziņots, Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa 2002.gada janvārī divus tiesājamos šajā lietā - Zurabu Šamugiju un Vjačeslavu Truhačovu - attaisnoja pierādījumu trūkuma dēļ. Savukārt Škurajam un Hramovam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz trim gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz trim gadiem. Hramovs un Šamugija, kuri līdz sprieduma pasludināšanai atradās apcietinājumā, tika atbrīvoti tiesas zālē.

Protestu par pirmās instances tiesas spriedumu iesniedza prokuratūra.

Apsūdzībā bija teikts, ka apsūdzētie, darbojoties grupā, 2001.gadā nozaga automašīnu "BMW" Ls 10 588 vērtībā un automašīnu "Mercedes Benz" Ls 19 200 vērtībā. Kā lietiskais pierādījums lietā figurēja savdabīgs "satvērējs" no lokanas stieples, kam galā bija magnēts. Prokuratūra uzskatīja, ka ar šīs ierīces palīdzību Šamugija veikalos bija izvilcis no auto īpašnieku kabatām atslēgas, ar kuru palīdzību vēlāk tika aizdzītas automašīnas.

Šamugija iepriekš ir četras reizes sodīts, Truhačovs un Škurajs - katrs vienu reizi.

Pagājušā gada maijā Šamugiju aizdomās par 2002.gadā ražotas "VW Passat" zādzību no lielveikala "Rimi" stāvlaukuma K.Valdemāra ielā atkal aizturēja policija. Patlaban viņš atrodas apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!