Siguldas tiesā 18.februārī atklātā tiesas sēdē tiks izskatīta krimināllieta pret Modri B., kurš vairākkārt aizturēts par lašu ķeršanu nārsta laikā.
Gaujas Nacionālā parka (GNP) preses sekretāre Kristīne Melece informēja, ka par patvaļīgu zivju ķeršanu valsts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā - GNP - lašu nārsta laikā parka inspektori Modri B. aizturējuši vairākkārt - divas reizes 2000.gada rudenī un 2001.gada 17.oktobrī. 2000.gadā viņam uzlikti 25 un 50 latu administratīvie sodi, kurus viņš nav nomaksājis.

Ņemot vērā Modra B. pastiprināto aktivitāti nelikumīgā zvejā, GNP administrācija materiālus par viņa nelikumībām 2001.gada rudenī iesniedza Siguldas policijas nodaļai ar lūgumu saukt viņu pie kriminālatbildības. Tā paša gada 14.novembrī Siguldas policijas nodaļā tika pieņemts lēmums krimināllietu neierosināt. Savukārt Rīgas rajona prokuratūra 2001.gada 18.decembrī atcēla šo Siguldas policijas nodaļas lēmumu un tika ierosināta krimināllieta.

GNP inspektori ar Siguldas Zemessardzes un policijas atbalstu ilgus gadus cīnās pret maluzvejniekiem, kas gan demonstratīvi, gan slēpjoties cenšas ar "cemmerēšanas" paņēmienu Gaujā pie Siguldas tilta nārsta laikā ķert lašus.

Pēdējos divos gados šī cīņa bijusi sekmīga, galvenokārt tādēļ, ka GNP inspektori nu jau otro rudeni oktobrī un novembrī veic diennakts dežūras lašu nārsta aizsardzībai tieši pie Siguldas tilta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!