Foto: PantherMedia/Scanpix

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par smagu miesas bojājuma nodarīšanu vīrietim, kas apsūdzētās personas neuzmanības dēļ kļuva par iemeslu cietušā nāvei, informē Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Saskaņā ar Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurora tiesai nodoto krimināllietuapsūdzētā persona pērnā gada oktobrī, būdama alkohola ietekmē, kādā dzīvoklī Rīgā uzsāka kautiņu ar kādu vīrieti.

Strīds radies tādēļ, ka cietušais it kā paņēmis apsūdzētā čības.

Kautiņa gaitā apsūdzētais, darbojoties tīši un vienaldzīgi izturoties pret sekām, kuras izraisīs viņa rīcība, taču apzinoties, ka tādējādi var nodarīt kaitējumu cietušā veselībai, brīdī, kad nepastāvēja nekādi reāli draudi viņa dzīvībai un veselībai, jo šajā laikā nekāds reāls uzbrukums viņam no cietušā puses nebija noticis un nepastāvēja arī šāda uzbrukuma draudi, ar nazi pienāca pie dzīvokļa istabā stāvošā cietušā un izdarīja ne mazāk kā četrus dūrienus ar nazi cietušā ķermenī.

Apsūdzētais cietušajam vīrietim nodarīja vairākus ievainojumus, no kuriem divi pieskaitāmi pie smagiem miesas bojājumiem un izraisīja viņa nāvi.

Ar savām darbībām apsūdzētais izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 125. panta trešajā daļā. Par šādu noziegumu paredzēts sods brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!