Foto: DELFI
Rīgas apgabaltiesa trešdien skatīs krimināllietu, kurā par bankas darbinieka nošaušanu kinoteātrī "Citadele" apsūdzēts jurists Nikolajs Zikovs, liecina tiesas kalendārs.

Jau vēstīts, ka Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore Jekaterina Kušakova, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzinusi tos par pietiekamiem, lai uzturētu valsts apsūdzību tiesā un pieņēmusi lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai.

Zikovs apsūdzēts par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā. Ja tiesa Zikovu atzīs par vainīgu, viņu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Jau ziņots, ka šā gada 19.februārī Rīgā, "Forum Cinemas" kinoteātrī "Citadele", filmas "Melnais gulbis" seansa beigās kinozālē tika nošauts 1968.gadā dzimušais bankas "Citadele" augsta līmeņa darbinieks četru bērnu tēvs Aigars Egle. Tūliņ pēc notikušā aizdomās par šo slepkavību policija aizturēja 1983.gadā dzimušo juristu Zikovu. Egle tika nošauts nepilngadīgās meitas acu priekšā pēc tam, kad netālu sēdošajam Zikovam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

Zikovs studējis Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē - pamatprogrammā, maģistrantūrā un doktorantūrā. Kursa biedri viņu atminas kā savdabi. Ar ieroci azotē viņš savulaik apmeklējis arī lekcijas. Zikovam, spriežot pēc viņa agrākajām publikācijām, šaujamieroču tēma ir īpaši tuva, ar to saistītas arī viņa akadēmiskās intereses. Viņš aizstāvējis vēl plašākas tiesības bruņoties. Piemēram, pēc šī jurista domām, privātpersonām būtu jāatļauj iegādāties pat automātiskos šaujamieročus, kā arī jāizslēdz šāvēja pienākums aizsargājoties mazināt kaitējumu uzbrucējam.

Noziegumā lietotais ierocis bijis legālas izcelsmes. Vīrietim esot atļaujas vēl diviem ieročiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!