Daugavpils tiesa 14.jūnijā sāks skatīt 1963.gadā dzimuša vīrieša krimināllietu, kurā viņš apsūdzēts par sava dēla sašaušanu ar pneimatisko pistoli.
Viņam celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 174.panta par cietsirdīgu un vardarbīgu attieksmi pret nepilngadīgām personām un pēc 130.panta 3.daļas par sistemātisku sišanu, kas līdzinās spīdzināšanai. Par šāda veida noziedzīgo nodarījumu pastāvošā likumdošana paredz reālu brīvības atņemšanu līdz 3 gadiem, arestu vai piespiedu darbus.

Bāriņtiesa aizdomās turamajam ir apturējusi arī tēva tiesības, pusaudzis ievietots bērnunamā.

5.februārī Daugavpils reģionālajā slimnīcā (DRS) tika nogādāts kāds piecpadsmit gadus vecs pusaudzis, kuram mediķi konstatēja vairākas šautas brūces galvas matainajā daļā, galvas sasitumu, smadzeņu satricinājumu un kreisā augšstilba sasitumu. Uz aizdomu pamata par pusaudža piekaušanu un sašaušanu tika aizturēts viņa tēvs. Četrdesmitgadīgais vīrietis agrāk -1988.gadā - ir bijis tiesāts par sievas - savu bērnu mātes - slepkavību, vairākus gadus viņš ir pavadījis cietumā.

Šobrīd sašautais pusaudzis ir izrakstīts no ārstniecības iestādes, ievietots bērnu namā - patversmē "Priedīte" un turpina apmeklēt savu skolu. Tēvs savu vainu ir atzinis tikai daļēji, atzīmējot, ka dēls viņam ir bijis grūti audzināms, tādēļ viņu ir nācies turēt "grožos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!