Foto: Reuters/Scanpix
Šī gada 20. maijā Rietumzemgales prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par to, ka ar sevišķu cietsirdību, proti, izdarot vairākus sitienus pa ķermeni ar krāsns kruķi, nosita savu paziņu, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka apsūdzētais šā gada janvārī pēc kopīgas alkoholisko dzērienu lietošanas ar savu paziņu, savstarpēja strīda laikā, būdams alkohola ietekmē, pēkšņu dusmu uzplūdā tīši sāka viņu sist ar krāsns kruķi. Apsūdzētais, saprotot, ka nodara vīrietim sevišķas mokas un ciešanas, turpināja viņu sist, līdz iestājās vīrieša nāve.

Apsūdzētā izdarīto vairāk nekā četrdesmit sitienu rezultātā cietušajam tika nodarīti miesas bojājumi – daudzas sistas caurejošas brūces galvā ar traumatisku galvaskausa kaulu šķembu un smadzeņu izkrišanu, smadzeņu audu sašķaidījums, augšžokļa un deguna kaula lūzumi –, kas pieskaitāmi smagiem miesas bojājumiem, kas bīstami dzīvībai un ir tiešā cēloniskā sakarībā ar vīrieša nāves iestāšanos.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Zemgales rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!