Foto: LETA
Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par 14 sieviešu apkrāpšanu, no cietušajām izkrāpjot kopumā ap 150 000 eiro, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūas preses pārstāve Laura Majevska.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai apsūdzētais laika posmā no 2014. gada līdz 2018. gadam dažādās iepazīšanās vietnēs iepazinies ar cietušajām. Iegūstot cietušo uzticību, apsūdzētais lūdzis aizdot viņam naudu, it kā nekustamā īpašuma iegādei, darījumu veikšanai, kā arī norādot citus iemeslus naudas nepieciešamībai.

Būdamas maldinātas, cietušās nodevušas apsūdzētajam ne tikai savu uzkrāto naudu, bet arī naudu, kuru bija saņēmušas no radiniekiem un dažādām kredītiestādēm, ar kurām noslēgušas aizdevuma līgumus pēc apsūdzētā lūguma. Aizdoto naudu apsūdzētais cietušajām neatmaksāja.

Kopumā apsūdzētais no 14 cietušajām izkrāpa ap 150 000 eiro . Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 177. panta 1. daļas un 3. daļas – par krāpšanu un krāpšanu lielā apmērā.

Jau ziņots, ka šogad augustā Valsts policija prokuratūrai nodeva kriminālprocesa materiālus, lūdzot kādu vīrieti apsūdzēt par 14 sieviešu apkrāpšanu. Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) pirmstiesas izmeklēšanā bija noskaidrojusi, ka aizdomās turētais vīrietis vairāku gadu garumā mantkārīgā nolūkā no interneta portālos iepazītām jaunām sievietēm, izmantojot viņu uzticību, bija izkrāpis naudu.

2017. gadā ENAP tika saņemts trīs sieviešu kolektīvs iesniegums, par to, ka viena un tā pati persona no viņām izkrāpusi naudu. Cietušās ziņoja, ka vīrietis ar katru sievieti individuāli bija uzsācis saraksti interneta portālos.

ENAP noskaidroja citas sievietes, kuras minētā persona apkrāpusi. Kopumā policija ieguva informāciju par 14 sievietēm, kuras laikā no 2014. gada līdz 2018. gadam cietušas no šī vīrieša noziedzīgajām darbībām.

Saskatot vienādas noziegumu izdarīšanas pazīmes, ENAP aizdomās turēto vīrieti aizturēja un sāka kriminālprocesu. Aizdomās turētais dzimis 1983. gadā un iepriekš sodīts par huligānismu.

Iepriekš prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe atklāja, ka vīrietis vainu atzinis un piekritis segt cietušajām zaudējumus. Tobrīd prokuratūra vēl turpināja pirmstiesas izmeklēšanu un vērtēja apsūdzētā pausto attieksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!