Foto: LETA

Tiesībsargājošās iestādes pirmdien veikušas darbības pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) saistībā ar parādu piedziņas procesa organizēšanu.

RNP pārstāvis Krists Leiškalns atgādināja, ka pirms nepilnām divām nedēļām RNP pēc dienesta pārbaudes u tās gaitā apkopoto informāciju nodeva Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) un Valsts policijai.

"Tāpēc ir tikai loģiski, ka šodien "Rīgas namu pārvaldnieku" apmeklēja tiesībsargājošās iestādes," piebilda Leiškalns.

Pēc viņa paustā, iestāžu uzmanības lokā ir situācija ar zvērināta tiesu izpildītāja izsolīto parādnieces dzīvokli Lugažu ielā. Leiškalnam gan pašlaik neesot zināms, kādas tiesībsargājošās iestādes ir apmeklējušas RNP.

Uzņēmums cerot uz ātru visu lietas apstākļu noskaidrošanu.

Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte apliecināja, ka policijas darbinieki veic kriminālprocesuālas darbības, taču patlaban plašāki komentāri netiek sniegti.

KNAB noliedza publiski izskanējušo informāciju par iespējamām iestādes pašlaik īstenotām kriminālprocesuālajām darbībām RNP.

Vienlaikus KNAB apstiprināja, ka iestāde turpina resorisko pārbaudi saistībā ar RNP parādu piedziņas procesa organizēšanu.

Jau ziņots, ka plaši izskanējusi informācija par tiesu izpildītāja Rolanda Veinberga iespējamām nelikumībām, kuru rezultātā 89 gadus veca vientuļa sirmgalve zaudējusi gan dzīvokli, gan naudu - 28 000 eiro.

Valsts policija par to sākusi kriminālprocesu. Savukārt Veinbergs atzīts par aizdomās turēto personu kriminālprocesā, kurā tiek izmeklēti noziedzīgi nodarījumi par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu lielā apmērā. Tāpat aizdomās turētā statuss ir kādai Kristinai Lucenko.

RNP iepriekš teica, ka kopš 2016. gada tiesu izpildītājam Veinbergam tikusi nodota vairāk nekā puse RNP izpildrakstu. Kopumā Veinbergam vairāku gadu laikā nodoti izpildraksti, kuru kopējā summa pārsniedz 20 miljonus eiro.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) Veinbergu no amata atstādinājis.

RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis iepriekš Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejā pastāstīja, ka 19.janvārī uzņēmumā tika pabeigta dienesta pārbaude. Slēdzienā ir rosināts saukt darbiniekus pie disciplināratbildības, par ko lems komisija.

Tāpat RNP nosūtījis informāciju KNAB par dienesta pārbaudes gaitā iegūto informāciju par amatpersonas iespējamu negodprātīgu rīcību.

Tāpat minētajā pašvaldības komitejas sēdē izskanēja apgalvojumi, ka neizskaidrojamam izpildrakstu koncentrācija RNP parādu piedziņā bijusi vairākiem zvērinātiem tiesu izpildītājiem.

Komitejas vadītāja Linda Ozola (JKP) toreiz komitejas sēdē informēja, ka visvairāk lietu, vairāk nekā 50% ir koncentrējušās pie zvērināta tiesu izpildītāja Veinberga, taču, salīdzinot ar kopējo lietu skaitu, vairāk tās nonākušas pie zvērinātiem tiesu izpildītājiem Mārtiņa Eglīša, Kalvja Dūrīša un Dainas Priednieces.

Kā skaidroja RNP pārstāvji, visa informācija tagad ir nodota KNAB. Desmit gadu laikā sadarbība bijusi ar aptuveni 100 zvērinātiem tiesu izpildītājiem.

Pamatojoties uz RNP iesniegumu, KNAB atbilstoši savai kompetencei sācis resorisko pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!